Izbira tonerja za naš HP tiskalnik

Posted by admin on June 24, 2020 in digitalni tisk |

Podjetje HP oziroma Hewlett Packard obstaja že več kot 80 let. Ustanovljeno je bilo leta 1939 v mestu Palo Alto v Kaliforniji. Njihov pri proizvod je bil zvočni oscilator. Dandanes pa se podjetje ukvarja z izdelovanjem računalnikov, strežnikov, digitalnih kamer, programsko opremo ipd. Nekateri izmed njihovih izredno popularnih produktov pa so laserski tiskalniki. Te so izredno napredni in učinkoviti pri uporabi tonerjev za tiskanje. HP tonerji pa so na voljo v različnih izvedbah, ki jih lahko kupimo za svoj laserski tiskalnik. 

Laserski tiskalniki so zelo napredni

Dejstvo je, da laserski tiskalniki postajajo vedno bolj popularni. Temu je tako, saj so z napredkom tehnologije postali zelo ugodni za nakup. Obenem pa tudi veliko hitreje izdelujejo dokumente ter tudi slike. Toner ne vsebuje barve, ampak je napolnjen z barvnim prahom. Tega tiskalnik zapeče na papir, ko pričnemo s tiskanjem. Prednost tega pa je, da se barve ne morejo razmazati, politi ali pa drugače narediti nered v našem domu ali pisarni.

Toner za HP tiskalnik ne vsebuje barve, ampak je napolnjen z barvnim prahom

Tiskalniki HP vsebujejo napredne tehnologije, zaradi katerih lahko veliko lažje tiskamo. Multifunkcijske naprave so opremljene z DirectConnect, Wi-Fi ter bluetooth tehnologijami. To pa nam omogoča, da hitro natisnemo besedilo, slike ter druge elemente na papir z različnih naprav in tudi oddaljenih lokacij. Sama naprava pa se takoj prižge, kar pomeni, da jo lahko tudi v nuji uporabimo brez dodatnih zamud.

HP tonerji originalne oziroma OEM izvedbe

Pri nakupu HP tiskalnika bomo poleg zelo verjetno tudi dobili OEM toner. Ta je popolnoma združljiv z našo napravo in je odlična izbira za vsakega uporabnika. Tonerjii, ki nosijo oznako OEM, so bili narejeni s strani proizvajalca našega tiskalnika. Tako se lahko zanesemo, da imajo sledeče lastnosti:

 • Izredno kvaliteto
 • Popolno združljivost z našim tiskalnikom
 • Se ponašajo z garancijo proizvajalca tiskalnika

OEM tonerji so namenjeni za tiskanje doma in v pisarni. Niso pa priporočljivi za okolja, kjer neprestano uporabljamo naš laserski tiskalnik. Temu je tako, saj so dražji za nakup, kar pa nam lahko močno poveča pisarniške stroške na koncu meseca ali leta.

OEM tonerji so namenjeni za tiskanje doma in v pisarni

Kompatibilni tonerji so cenejši

Kot rešitev na drage OEM HP tonerje, različni proizvajalci ponujajo kompatibilne tonerje. To so poprodajne izvedbe, ki imajo vgrajene različne izboljšave. So popolnoma združljivi z našo napravo, zato jih brez skrbi lahko uporabljamo v različnih tiskalnikih ali serijah tiskalnikov. 

Kompatibilni tonerji imajo prednosti, kot so:

 • Večja kapaciteto barvnega prahu za tiskanje
 • Možnost ponovnega polnjenja
 • Bolj učinkovita poraba barvnega prahu pri izdelovanju slik in dokumentov

Uporaba je priporočljiva za okolja, kjer veliko tiskamo. Temu je tako, saj kompatibilni HP toner stane nekje od 30% do 50% vrednosti originalnega. To pa nam omogoča, da prihranimo veliko količino denarnih sredstev na dolgi rok. 

Kot rešitev na drage OEM HP tonerje, različni proizvajalci ponujajo kompatibilne tonerje

Obnovljeni tonerji so izredno ugodni za nakup

Nekateri proizvajalci tiskalnikov, kot je HP, imajo v ponudbi različne programe reciklaže. Tako stranke v zbirni center odnesejo izrabljene tonerje, kjer jih strokovnjaki nato obnovijo in ponovno pošljejo v promet. Obnovljeni tonerji pa so lahko tudi v ponudbi drugih podjetij. V vsakem primeru je to dobra izbira, saj ohranijo kvaliteto OEM izvedb. Kvaliteten barvni prah pa se tudi uporabi, ko se samo enoto ponovno pošlje na trg.

Poleg tega pa nakup obnovljene opreme ne obremenjuje okolja, saj ni potrebno ponovno izdelati komponent iz surovih materialov. Prednosti obnovljenih HP tonerjev pa so:

 • Odlična vrednost za svojo ceno
 • Ohranjanje narave
 • Velikokrat dobimo ob nakupu garancijo

Uporabljajo se večinoma v zahtevnih okoljih, kjer tiskalnik deluje večino časa. Zaradi svoje nizke cene je nakup omenjenega tonerja izredno stroškovno učinkovita rešitev.

Preberite si še naslednji članek: VPS gostovanje je možno prilagajati našim potrebam

Neglede na velikost in namen naše spletne strani, bomo potrebovali VPS gostovanje.

Obnovljeni tonerji so zelo zanesljivi

Zadnja vrsta tonerjev je obnovljene izvedbe. To so zavrženi ali poškodovani tonerji, ki so preživeli svojo uporabnost. Različna podjetja pa jih poberejo s smetišča, jih obnovijo, ter jih nato vrnejo nazaj na tržišče. Vse poškodovane dele se zamenja ter se samo enoto napolni z visoko-kvalitetnim prahom. Nekateri HP tonerji pa niso pregledani za poškodbe, zato je pomembno, da kupujemo opremo za naš tiskalnik samo pri zaupanja vrednem podjetju.

Obnovljeni HP tonerji pa so znani po:

 • Izredno nizki ceni
 • Zanesljivem delovanju
 • Stroškovni učinkovitosti tiskanja

Na spletni strani www.toner123.si lahko zasledimo ogromno število različnih kartuš in tonerjev za tiskalnike vseh vrst in velikosti. Poleg tega pa je v ponudbi tudi veliko potrošnega pisarniškega materiala, kot je papir, etikete, črnila ipd.

Navigacija. Se sprašujete, katera je najboljša GPS navigacija? Izbrali smo nekaj najboljših. Preberi več …

Copyright © 2011-2024 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.