Različne vrste barv za Hewlett Packard tiskalnike

Posted by Matej on April 14, 2023 in Tehnologija |
poceni kartuše

Podjetje Hewlett Packard je bilo ustanovljeno več kot 80 let nazaj. Skozi čas je postalo izredno prepoznavno v računalniškem svetu, saj izdeluje tiskalne naprave, zaslone za računalnike, sisteme za poslovanje, gaming računalnike in mnogo drugih naprav. Posebej poznano pa je po svojih laserskih in črnilnih tiskalnikih. Za tiskanje dokumentov in slik bomo potrebovali barve, ki obstajajo v več različnih izvedbah. Zato je pomembno, da poznamo razlike med tonerji za HP tiskalnik in navadnimi črnilnimi barvami. Tako bomo lažje ohranjali našo tiskalno napravo v delujočem stanju in obenem prihranili denarna sredstva.

HP tiskalnik potrebuje primerne barve za pravilno delovanje

Tehnologija tiskanja je v zadnjih letih močno napredovala. Napredek je še posebej opazen v domačih in poslovnih napravah za tiskanje, saj vsebujejo bluetooth, Wi-Fi, Direct Wi-Fi in druge tehnologije. Posamezni HP tiskalnik ima tudi vgrajene omenjene tehnologije, zato ga je mogoče uporabljati v raznovrstnih okoljih. Pomembno pa je, da poznamo točno katere barve naša naprava potrebuje. Če kupimo napačne, ne bomo mogli izdelovati dokumente in slike. Lahko pa celo poškodujemo mehanizem za tiskanje, kar se lahko hitro zgodi vsakemu posamezniku.

Tonerji za HP tiskalnik ne vsebujejo črnila

Pogosto se veliko uporabnikov zmoti pri nakupu barv za svojo tiskalno napravo. Ključno je, da se zavedamo, da tonerji za HP tiskalnik ne vsebujejo črnila. V njih se nahaja barvni prah, ki se zapeče na list papirja s pomočjo statične elektrike in vročih valjev. To je izredno hiter proces, ki nam omogoča izdelavo mnogih kopij slik, dokumentov in drugih listin. 

originalni tonerje za HP tiskalnik
Vedno uporabljamo OEM tonerje za HP, če jih bomo vgradili v nov tiskalnik oziroma, če je še vedno pokrit z garancijskim rokom.

Hitri potisk listov je tudi največja prednost laserskih HP tiskalnikov, saj so primerni za domačo in poslovno uporabo. Zaradi nižje nakupne cene in večje dostopnosti različnih modelov, pa jih lahko zasledimo v vedno več domovih in podjetij.

Originalni in nadomestni toner za HP

Originalno opremo za različne računalniške naprave je mogoče zaslediti pod kratico OEM. To pomeni, da je toner za HP ali drugo opremo naredil originalni proizvajalec. Poznamo pa tudi nadomestne izvedbe barv, ki jih lahko uporabljamo v tiskalni napravi z namenom znižanja stroškov. 

nadomestni tonerji za HP tiskalnik
Tonerji za HP tiskalnik ne vsebujejo črnila. V njih se nahaja barvni prah, ki se zapeče na list papirja s pomočjo statične elektrike in vročih valjev.

Priporoča se, da vedno uporabljamo OEM toner za HP, če ga bomo vgradili v nov tiskalnik oziroma, če je še vedno pokrit z garancijskim rokom. Ko pa se izteče garancijski rok, pa lahko brez skrbi uporabljamo nadomestne izvedbe barv. To je idealna rešitev za uporabnike, ki želijo malenkost prihraniti pri nakupu tonerjev za HP na kratiki in dolgi rok.

Kartuše za printer vsebujejo črnilo

Dandanes so še vedno zelo razširjeni črnilni tiskalniki. To pomeni, da delujejo s pomočjo črnilnik kartuš za printer s katerimi ustvarijo slike, črke in druge elemente na papirju. Tiskanje s črnilom je počasnejše, kot pa z barvnim prahom, vendar le za malenkost.

Na voljo za nakup so originalne kartuše za printer, ki so na voljo v vseh bolje založenih trgovinah z računalniško opremo. Priporočeno je, da se jih uporablja, če je naprava za tiskanje še vedno krita z garancijskim rokom. S tem zagotovimo, da imamo priznano in krito polno garancijo v primeru mehaničnih ali drugih okvar.

Obstajajo pa tudi kartuše za printer, ki niso originalne izvedbe. So enako zanesljive in pogosto tudi izboljšane z višjo kapaciteto črnila in zmožnostjo ponovnega polnjenja.

Poceni kartuše nadomestne izvedbe

Nakup originalne opreme za tiskalnike lahko postane zelo hitro drag. To še posebej velja v primeru, da izdelujemo veliko dokumentov, plačilnih listov in podobno, kjer kakovost tiska ni tako pomembna. Za podobne primere uporabe tiskalnika se priporoča nakup poceni kartuš, ki niso originalne. S tem je mišljeno to, da jih ni izdelal proizvajalec tiskalnika, kot je Hewlett Packard ali skrajšano HP

kupite poceni kartuše
Če izdelujemo veliko dokumentov, plačilnih listov in podobno, kjer kakovost tiska ni tako pomembna, je priporočljivo, da kupite poceni kartuše, ki niso originalne.

Različne poceni kartuše izdelujejo številni proizvajalci, ki želijo osebnim in poslovnim uporabnikom ponuditi bolj ugoden način tiskanja. Velika prednost omenjenih kartuš je ta, da so izredno ugodne za nakup, saj predstavljajo le 30-50% cene nakupa novih. To pa je izredno uporabno, če v veliki količini izdelujemo slike, dokumente in druge listine. Načeloma je tako, da imajo poceni kartuše malenkost slabšo barvo v primerjavi z originalnimi. Vendar v večini primerov ni to težava, saj napredna tehnologija v tiskalniku poskrbi za kakovostni potisk lista v vsakem primeru.

Kateri HP tiskalnik je najboljši?

Načeloma je tako, da je vsak tiskalnik dobra izbira za nezahtevne uporabnike. Je pa res, da če veliko tiskamo, se priporoča nakup laserske izvedbe. To pa zato, ker posamezni toner ima veliko daljšo življenjsko dobo od klasičnih barv, ki so sestavljene iz črnila.

Navadni HP tiskalniki inkjet so zelo sposobne naprave, ki ustvarjajo vrhunske dokumente in slike. Moramo pa se zavedati, da vsi tiskalniki ne podpirajo nadomestnih izvedb kartuš, kar je lahko težava, če želimo uporabljati neoriginalne izvedbe barv. 

Oglejte si video, kjer uporabnik pove kateri je najboljši HP tiskalnik po njegovem mnenju

V vsakem primeru je nakup HP tiskalnika odlična naložba za kratki in dolgi rok. Če previdno in skrbno uporabljamo svojo tiskalno napravo, nam bo služila zelo dolgo časa. Vedno pa je dobra praksa, da se pozanimamo o razpoložljivost barv in o tem, če jih je v napravi mogoče uporabljati neoriginalne izvedbe. To velja za vse vrste tiskalnikov od vseh proizvajalcev, ker nekateri modeli oziroma izvedbe ne podpirajo neoriginalne opreme oziroma barv.

Copyright © 2011-2024 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.