Laserski tiskalnik

Posted by admin on September 15, 2014 in digitalni tisk |

Tiskarne imajo dolgo tradicijo, vendar pa so zadnja leta doživele velik preporod. Pravzaprav je sam tisk doživel izjemno velik napredek v tehnologiji ter seveda cenovni dostopnosti. Danes večina domov in pisarn vsebuje vsaj en tiskalnik s katerim lahko natisnemo različne tiskovine. Tiskalnik je skozi čas postal izjemno kvaliteten in cenovno dostopen tudi za domačo uporabo. Poznamo več različnih načinov tiskanja med katerimi pa je vsekakor zadnje čase najbolj priljubljeno lasersko tiskanje. Laserski tiskalnik je vse bolj priljubljen pri navadnih potrošnikih, saj ima izjemno dolgo življenjsko dobo ter druge lastnosti s katerimi brez težav konkurira ostalim načinom tiskanja.

Laserski tiskalnik pogosta odločitev potrošnikov

Če se še vedno sprašujete, kaj pravzaprav laserski tiskalnik (http://www.anni.si/trgovina/tiskalniki-citalniki-tiskalniki) je, potem vam lahko povemo bolj natančno definicijo. Laserski tiskalnik je naprava, ki tiska na papir s pomočjo tonerja ter kakovostne laserske tehnologije. Naprava lahko natisne tako besedilo, kot tudi sliko.

Prvi laserski tiskalnik je ustvarilo podjetje Xerox, in sicer znanstvenih Gary Starkweather leta 1971. Vse od takrat naprej je svet doživel pravi preporod na področju tiska in revolucija se je pričela. Sedaj je tiskanje postalo ljudjem bolj domače ter seveda dostopno kadarkoli in kjerkoli.

Preberite si še o tem kako delujejo tonerji Samsung.

Laserski tiskalnik deluje na principu statične elektrike. Toner se obdrži na valju s pomočjo statike in se nato prenese na papir. Boben je bil predhodno osvetljen z laserjem. Laserski tiskalnik nudi natančen tisk ter lepe barve. Gre pa tudi za cenovno ugoden in hiter način tiskanja. Laserski tiskalnik namreč tiska izjemno hitro. Poznamo črno-beli ali pa barvni laserski tiskalnik. Pred nakupom pravega se vsekakor posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo svetovali, kateri laserski tiskalnik izbrati in je najboljši za vas.

Copyright © 2011-2021 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.