Prednosti izbire lokalne domene za poslovanje preko spleta

Posted by admin on December 24, 2020 in Tehnologija |

Izdelava spletne strani je eden izmed najpomembnejših korakov za vzpostavitev novega podjetnika. S stranjo bomo pridobili možnost bolj učinkovite komunikacije z našimi strankami. Obenem pa bomo lahko celi državi, določeni regiji, ali pa celemu svetu prikazali ponudbo naših artiklov in storitev. Če pa nameravamo poslovati v Sloveniji, pa je domena .si oziroma končnica najboljša izbira. Temu je tako, saj ji zaupa več ljudi, ker je lokalnega izvira. Seveda pa bomo pri poganjanju naše strani potrebovali tudi dober strežnik za gostovanje.

Lokalne domene
Končnica oziroma domena vrhovne ravni je zadnji del vsake domene.

Domene .si se uporabljajo za slovenske spletne strani

Končnica oziroma domena vrhovne ravni je zadnji del vsake domene. Te pa so lahko svetovne, kot je .com, lokalne, kot je domena .si, ali pa namenjene za določene organizacije in združenja, kot je .org ipd. V vsakem primeru imamo pri registraciji domene veliko možnosti. Je pa res, da so svetovne izvedbe veliko bolj zasedene, saj je v obstoju že več kot 1.8 milijarde spletnih strani. Tako je velika verjetnost, da je naše želeno ime že zasedeno. To pa pomeni, da moramo poiskati podobno ime, ali pa ga popolnoma spremeniti.

Prednost pa je ta, da so domene .si dokaj nezasedene. Tako imamo še vedno dokaj veliko možnih imen prostih za zakup, kar nam poveča možnost, da si izberemo želeno domeno za naše podjetje. To pa je velika prednost za slovenske podjetnike, ki začenjajo z vzpostavitvijo svojega podjetja, saj si bodo lahko izbrali lokalno domeno, ki je točno taka, ali zelo podobna, kot si jo želijo.

VPS gostovanje je možno prilagajati našim potrebam

Neglede na velikost in namen naše spletne strani, bomo potrebovali gostovanje. To lahko zakupimo v različnih konfiguracijah, kot je deljeno, namensko in VPS. Ravno slednje pa uživa največje zaupanje malih, srednjih in tudi velikih podjetij. To pa zato, ker ga je možno prilagajati našim potrebam v realnem času. S tem pa si olajšamo vzdrževanje našega dela strežnika, kot tudi spletne strani. Tako ne bo potrebe po premikanju digitalne vsebine, ki se nahaja na naši strani, na drug strežnik ipd.

VPS gostovanjea uživa največje zaupanje malih, srednjih in tudi velikih podjetij.

VPS gostovanje nam omogoča, da zakupimo zmogljivosti strežnika. Pod te zmogljivost pa štejemo:

  • Moč in frekvenco procesorja in procesorskih jeder
  • Hitrost pasovne širine
  • Delovni pomnilnik, ki je dodeljen za delovanje VPS
  • Prostor na trdih in SSD diskih

VPS strežnik nam nudi zakupljene zmogljivosti

Velika prednost, ki nam jo nudi VPS gostovanje, je ta, da zakupljenih zmogljivosti ne delimo z nikomer. To pa pomeni, da so nam vsa sredstva vedno na voljo. Tako ne bo naša spletna stran pričela delovati počasi, če bo strežnik obremenjen z obiskom pri drugih lastnikih spletnih strani.

To pa pomeni, da bo naša domena .si v vsakem primeru delovala najbolj optimalno. Tukaj pa se je potrebno zavedati, da dobro delujoča stran poveča konverzijo naključnih obiskovalcev v kupce. 

VPS strežnik pa je tudi pomemben z vidika varnosti in možnosti uporabe edinstvene spletne kode, ki ni možna na deljenih in drugih strežnikih. Varnost je še posebej pomembna za podjetja, ki nudijo možnost plačila preko plačilnih kartic in drugih sredstev na svoji spletni strani.

VPS gostovanje
VPS gostovanje nam omogoča, da zakupimo zmogljivosti strežnika

SEO je lažji za lokalne domene

Vidnost naše spletne strani je izredno pomembna. Stranke vedno iščejo nove ponudnike različnih produktov in storitev preko ključnih besed, ki jih vtipkajo v spletne iskalnike. Te pa vrnejo rezultate različnih spletnih strani, ki ustrezajo kriterijem iskanja. Če bi radi, da je naša spletna stran visoko v teh rezultatih, bomo morali opraviti SEO optimizacijo. Ta pa je veliko lažja, če jo opravljamo za lokalno domeno .si. Temu je tako, saj se ne bomo potrebovali prilagajati tujim trgom z imeni, opisi in spreminjanjem drugih podrobnosti na naši spletni strani. Obenem pa bodo spletni brskalniki takoj opazili, da je naša stran namenjena slovenski publiki, kar bo povečajo njeno vidljivost v iskalnih rezultatih.

VPS in SSL certifikat omogočata največji nivo varnosti

Že prej je bilo omenjeno, da VPS gostovanje omogoča uporabo edinstvene kode. To pa lahko izkoristimo v svoj pride in ustvarimo popolnoma unikatno spletno stran, ki bo privabila mnogo novih kupcev. Seveda bomo pri tem tudi potrebovali ustrezen SSL certifikat, ki bo spremenil povezavo do naše strani v HTTPS. To pa pomeni, da bodo vsa plačila bila skrita in zaklenjena pred nepridipravi. Obenem pa nam bo SSL certifikat omogočil, da bomo na naši strani ponujali vse najnovejše oblike plačila. 

Pri izbiri ponudnika gostovanja je priporočljivo, da se poslužimo storitev vrhunskih podjetij, kot je https://www.domovanje.com. Tako si bomo zagotovili, da bomo vedno uporabljali najboljše in najhitrejše strežnike, ki bodo vsebino naše spletne strani hitro prikazali na računalnikih naključnih obiskovalcev in rednih strank.

Copyright © 2011-2024 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.