Prednosti lokalne in svetovne domene

Posted by admin on August 21, 2020 in Tehnologija |

Vsak sodoben podjetnik se prej ali slej sreča z izzivom vzpostavitve spletne strani. Pred tem pa je potrebno opraviti pomembno odločitev, kar se tiče domene. Izbira primernega imena je ključna, če želimo, da se naše stranke zapomnijo našo spletno stran. Enako pomembno pa je tudi, katero končnico bomo izbrali. Ta je lahko lokalna, ki je namenjena poslovanju v lokalni državi. Možno pa je tudi, da izberemo svetovno končnico, katera je mišljena za spletne strani, ki jih bodo obiskovali ljudje s celega sveta.

Svetovna domena vrhovne ravni

Končnici domene pravimo tudi domena vrhovne ravni. Svetovne različice pa so .com, .net, .org ipd. Prednost je ta, da jim spletni iskalniki zelo zaupajo. To pomeni, da je njihov izvor preverjen, saj jih uporablja veliko različnih podjetij in različnih organizacij. Poleg tega pa so v obstoju že zelo dolgo časa, kar še dodatno poveča njihovo verodostojnost.

Domena
Končnici domene pravimo tudi domena vrhovne ravni.

Svetovne domene so idealne, če želimo poslovati s celotnim svetov. Seveda jih brez težav lahko tudi uporabimo za lokalno poslovanje, vendar to ni vedno priporočljivo. Če bo naša spletna stran delovala samo na hrvaškem, potem je končnica .hr najbolj priporočena, saj je lokalna. Če pa bomo poslovali tudi v drugih državah, pa .hr ni dobra izbira, saj omenjeno končnico veliko ljudi ne pozna. Poleg tega pa bomo tako dajali vtis, da poslujemo samo v hrvaški regiji.

Prednosti svetovnih končnic

Domene s svetovnimi končnicami imajo mnogo prednosti. Nekatere izmed njih so tako:

  • Spletni iskalniki zaupajo svetovnim končnicam, zato jih uvrščajo višje v rezultate iskanja
  • Večji obisk naše spletne strani od uporabnikov spleta z različnih koncev sveta
  • Vedno večje številko novih končnic dovoli poslovnim uporabnikom, da izberejo edinstvena imena za svojo spletno stran

Slabost pa je, da to ni vedno najboljša izbira, če imamo spletno stran, ki je namenjena samo lokalnim obiskovalcem. Temu je tako, saj imajo potencialne stranke nižje zaupanje do domen vrhovne ravni, ki niso svetovne.

Kaj so domene in kaj je dns sistem?

Lokalna domena vrhovne ravni

Uporaba lokalnih domen je priporočena za podjetja, ki nameravajo ponujati svoje izdelke in storitve v svoji domači državi. Z izbiro lokalne končnice pa dobimo tudi nekaj prednosti, kar se tiče same optimizacije naše spletne strani. To pa pomeni, da:

  • Bomo lažje in z manj truda opravili SEO optimizacijo spletnih strani
  • Bomo uživali večje zaupanje od strank iz lokalne države
  • Višja uvrščenost v rezultatih spletnih brskalnikov, ko nekdo poišče izdelek ali storitev, ki ga ponujamo

Preberite si še naslednji članek: Učinkovita pot do dobre spletne trgovine

Da bi prodaja preko vaše spletne trgovine, po tem, ko bo trgovina enkrat postavljena, bila čimbolj uspešna, imate pri odločevanju o tem kaj bi sploh prodajali v svoji spletni trgovini, več možnosti. 

Lokalne domene pa ne delujejo dobro, če želimo, da našo spletno stran obiščejo ljudje iz različnih koncev sveta. To težavo lahko rešimo na več načinov. Eden izmed teh je, da preprosto zakupimo .com ali drugo svetovno vrhovno domeno. Najbolje pa je, da zakupimo lokalne domene v državah v katerih bomo poslovali.

Pri vsem tem pa bomo potrebovali odlično gostovanje, ki je na voljo na naslovu www.plus.hr. Na omenjeni strani lahko tudi zakupimo domene različnih vrst, kot tudi strežnike različnih konfiguracij.

Preberite si še naslednji članek: Izbira tonerja za naš HP tiskalnik

Copyright © 2011-2023 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.