Priljubljeni platformi za izdelavo spletnih trgovin sta Shopify in WooCommerce

Posted by admin on July 11, 2022 in Tehnologija |

Izdelava spletnih strani in spletnih trgovin lahko poteka na več načinov. Najbolj priljubljeni platformi za ustvarjanje spletnih trgovin sta Shopify in WooCommerce. Shopify je platforma, ki podjetjem omogoča ustvarjanje lastnih spletnih trgovin. Shopify je enostaven za uporabo, zlasti za tiste, ki niso vešči kodiranja ali spletnega oblikovanja. Shopify ponuja tudi številne funkcije, na primer možnost sprejemanja plačil s kreditnimi karticami in povezovanja s platformami družbenih medijev.

WooCommerce je vtičnik za WordPress, ki podjetjem omogoča, da svoja spletna mesta WordPress spremenijo v spletne trgovine. WooCommerce je cenejši od Shopifyja, vendar zahteva več tehničnega znanja za nastavitev in uporabo. Pri izbiri platforme za spletno trgovino upoštevajte svoj proračun, tehnično znanje in funkcije, ki jih potrebujete za svoje podjetje.

Prednost spletne trgovine je, da je odprta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. To pomeni, da lahko stranke pri vas kupujejo kadar koli podnevi ali ponoči, kar jim zelo ustreza.

Druga priljubljena platforma za ustvarjanje spletnih trgovin je Magento. Magento je kompleksnejša platforma kot Shopify ali WooCommerce, zato je primernejša za podjetja, ki imajo večji proračun in več tehničnega znanja. Magento ponuja tudi številne funkcije, ki niso na voljo na drugih platformah, na primer možnost ustvarjanja prilagojenih cen dostave in konfiguracij izdelkov.

Če niste prepričani, katera platforma je primerna za vaše podjetje, lahko z brezplačnim preizkusom preizkusite vsako platformo, preden se odločite.Shopify in Magento ponujata brezplačne preizkusne različice, WooCommerce pa ponuja brezplačen vtičnik, s katerim lahko preizkusite platformo.

Vzpostavitev spletne trgovine je odličen način za razširitev poslovanja in doseganje novih strank. S pravo platformo lahko ustvarite spletno trgovino, ki je enostavna za uporabo in zagotavlja vse funkcije, ki jih potrebujete za vodenje podjetja.

Spletna optimizacija (SEO) je postopek izboljšanja vidnosti in uvrstitve spletnega mesta ali spletne strani na straneh z rezultati iskanja (SERP). SEO lahko dosežemo z optimizacijo na strani, optimizacijo zunaj strani in tehnično optimizacijo.

Optimizacija na strani se nanaša na postopek optimizacije posameznih spletnih strani za izboljšanje njihove organske uvrstitve v iskalniku. To vključuje optimizacijo naslovnih oznak, metaopisov, oznak glave, slik in drugih elementov na strani.

Optimizacija zunaj strani se nanaša na dejavnosti, ki se izvajajo zunaj dejanskega spletnega mesta, da se izboljšajo njegove organske uvrstitve v iskanju. To lahko vključuje gradnjo povezav, sodelovanje v družabnih medijih in druge trženjske dejavnosti.

Tehnična optimizacija SEO je postopek optimizacije arhitekture in infrastrukture spletnega mesta zaza izboljšanje uvrstitve v organskem iskanju. To lahko vključuje izboljšanje hitrosti spletnega mesta, uporabnosti za mobilne naprave in drugih tehničnih vidikov.

SEO je zapleteno in nenehno spreminjajoče se področje, vendar obstajajo nekatera osnovna načela, ki ostajajo nespremenjena. Z upoštevanjem teh načel lahko zagotovite, da je vaše spletno mesto ali spletna stran optimizirana za iskalnike in ima najboljše možnosti, da se prikaže v iskalnikih SERP.

1. Opravite raziskavo

Preden začnete optimizirati spletno mesto ali spletno stran, morate opraviti raziskavo in razumeti, katere ključne besede ali besedne zveze ljudje uporabljajo za iskanje vaše vsebine. To vam bo pomagalo določiti najpomembnejše ključne besede, na katere se boste osredotočili v svojih kampanjah SEO. Za raziskovanje ključnih besed lahko uporabite različna orodja, vključno z orodjem Google AdBesede Načrtovalec ključnih besed in Google Trends.

Razvoj e-trgovine je postopek razvoja spletne trgovine za prodajo blaga ali storitev.

2. Ključne besede uporabljajte strateško

Ko določite najpomembnejše ključne besede za svoje spletno mesto ali spletno stran, jih morate začeti strateško uporabljati v vsebini. To vključuje njihovo uporabo v naslovnih oznakah, meta opisih, oznakah glave, slikah in drugih elementih na strani. Ključne besede morate uporabljati tudi pri dejavnostih zunaj strani, kot sta gradnja povezav in sodelovanje v družabnih medijih.

3. Optimizacija za različne vrste iskanj

Ljudje pri iskanju informacij na spletu uporabljajo različne vrste iskanj. Pomembno je, da svoje spletno mesto ali spletno stran optimizirate za vse različne vrste iskanj, ki jih ljudje lahko uporabljajo. To vključuje lokalna iskanja, glasovna iskanja, iskanja po slikah in drugo.

4. Spremljajte svoj napredek

SEO je stalen proces, zato morate redno spremljati svoj napredek, da zagotovite, da se vaše spletno mesto ali spletna stran še vedno uvršča visoko v SERP. Za spremljanje napredka SEO lahko uporabite različna orodja, vključno z orodji Google Analytics in Google Search Console.

5. Bodite na tekočem s spremembami SEO

Svet SEO se nenehno spreminja, zato je pomembno, da ste na tekočem z najnovejšimi spremembami. To vključuje spremljanje posodobitev algoritmov, novih funkcij in drugih sprememb, ki lahko vplivajo na uvrstitev vašega spletnega mesta ali spletne strani v SERP. Z novicami SEO lahko seznanjate tako, da spremljate vodilne v panogi v družabnih medijih ali se naročite na publikacije v panogi. SEO je zapleteno in nenehno spreminjajoče se področje, vendar lahko z upoštevanjem teh osnovnih načel zagotovite, da je vaše spletno mesto ali spletna stran optimizirana za iskalnike in ima najboljše možnosti, da se prikaže v iskalnikih.

Copyright © 2011-2024 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.