Kako poteka reševanje podatkov iz trdega diska?

Posted by admin on October 6, 2023 in Tehnologija |
Restavriranje trdega diska

Reševanje podatkov je vrsta postopka, pri katerem se kopira vsebina medija, do katere se ne da dostopati na običajni način. Podatki se lahko na primer rešujejo iz trdega diska, SSD diska, USB ključka, mobilnih telefonov.

Preden se nekoliko natančneje poglobimo v to, kaj je restavriranje trdega diska, za začetek poglejmo, kaj trdi disk sploh je. To je vhodna naprava, ki je namenjena shranjevanju podatkov. Trdi diski so v današnjem času vgrajeni skorajda v vsak namizni oziroma večji računalnik. Prav tako pogosto tudi v druge elektronske naprave, na primer v prenosi mp3 predvajalnik.

Potrebno znanje za restavriranje diska

Za restavriranje diska oziroma za reševanje podatkov z njega je vsekakor potrebnega kar nekaj znanja pa tudi izkušenj. V prvi vrsti je treba vedeti, kako je trdi disk sploh sestavljen.

Osnovno sestavo trdega diska predstavljajo:

 • okrogle plošče,
 • mehanizem za vrtenje plošče,
 • bralno/pisalne glave,
 • mehanizem za premikanje glav,
 • krmilnik,
 • ohišje.

Podatki so zapisani na okroglih ploščah na magnetni plasti. Te se vrtijo okoli svoje osi. Pišemo ali pa beremo jih s pomočjo bralno/pisalnih glav. Pri branju se omenjeni podatki prenesejo v krmilnik. Ta pa jih nato posreduje računalniku.

Osnovna pravila za restavriranje trdega diska

Ko pride na vrsto strokovno restavriranje diska, je dobro, da ste soočeni z določenimi osnovnimi pravili oziroma informacijami. Strokovnjaki vam ne zagotavljajo, da bodo prav vsi izgubljeni podatki na mediju uspešno rešeni. V večini primerov so namreč rešeni podatki datoteke, ne pa celi programi.

Restavriranje trdega diska
Restavriranje trdega diska omogoča obnovite podatkov trdega diska

Podatki na trdih diskih, ki ste jih redno optimizirali z določeno vrsto programov, imajo precej večjo verjetnost, da se bodo uspešno rešili. Povprečno se da rešiti približno od 85 do 95 % vseh podatkov z medijev. Za uspešno restavriranje diska je ključno, da posredujete čim več informacij o disku oziroma o napravi, s katere je treba podatke rešiti. To namreč v večini primerov prinaša bistveno boljši rezultat reševanja oziroma restavriranja.

Eden od osnovnih pravil za restavriranje trdega diska, je tudi to, da z rešenimi podatki strokovnjaki ne razpolagajo, obenem pa ne smejo biti dostopni prav nikomur, razen seveda lastniku. Trdi disk oziroma medij za shranjevanje, s katerega so podatki rešeni, se praviloma ne vrača.

Reševanje podatkov v priznanem podjetju Anni

Če se vam okvari trdi disk ali pa kakšen drug pomnilniški medij, je v prvi vrsti zagotovo ključnega pomena to, da ohranite mirno kri in da ste nekoliko potrpežljivi. Najverjetneje vaši podatki sploh niso izgubljeni, samo nekoliko težje se bodo pridobili nazaj. Zavedati se morate, da je v tem hipu lahko vaš najboljši prijatelj strokovnjak za reševanje oziroma restavriranje podatkov iz medijev.

Restavriranje trdega diska
Restavriranje trdega diska prepustite strokovnjakom v podjetju Anni

Popravila se raje ne lotevajte sami, ker s tem lahko ustvarite še več škode oziroma podatke za vedno izgubite oziroma uničite. Pravi naslov za vas je lahko na primer reševanje podatkov Anni, kjer vam bodo v kratkem času po ugodni ceni lahko rešili vse podatke.

Reševanje podatkov iz različnih medijev

Reševanje podatkov Anni vključuje reševanje podatkov iz najrazličnejših medijev. Strokovnjaki vam podatke lahko rešujejo iz:

 • trdih diskov vseh velikosti – vgradnih in zunanjih,
 • SSD diskov – vgradnih in zunanjih,
 • RAID polj,
 • USB ključkov vseh velikosti,
 • pomnilniških kartic vseh tipov in velikosti,
 • mobilnih naprav, na primer iz tablic, pametnih telefonov.

Najprej morate strokovnjake s podjetja Anni poklicati po telefonu ali pa jim poslati sporočilo na njihov elektronski naslov, ki ga lahko najdete na njihovi spletni strani. Sledi pošiljanje naprave, kjer je prišlo do izgubljenih podatkov. Pomembno je, da medij primerno zapakirate in pošljete. Reševanje podatkov Anni pa bo zagotovo še učinkovitejše, če boste okvarjeni medij osebno prinesli na njihov naslov, ki je prav tako dostopen na spletu.

Reševanje in predvideni čas reševanja podatkov

Reševanje podatkov Anni prične potekati po pregledu in vašem naročilu. Čas reševanja podatkov je predvsem odvisen od tega, ali ste naročili povsem običajno ali pa express reševanje, prav tako tudi od same zahtevnosti primera.

Kako deluje obnovitev podatkov? Običajno ni tako zapleteno.

Ko so podatki iz določenega medija rešeni, lahko medij osebno prevzamete na njihovem naslovu. Ena od možnosti je seveda tudi ta, da vam rešene podatke podjetje Anni pošlje po prevzemu s kurirsko službo.

Varnostno kopiranje ter arhiviranje

Reševanje podatkov Anni je običajno uspešno. Strokovnjaki vam ob tem v nadaljevanju svetujejo, da se odločite za varno kopiranje in arhiviranje svojih podatkov na medijih.

Ne glede na to, kdo ste, kako veliko podjetje imate in tako dalje, je ključnega pomena, da si izdelate varnostne kopije. Tudi to je namreč ključno za vaše uspešno poslovanje, prav tako za ohranjanje delujoče infrastrukture.

Copyright © 2011-2024 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.