Digitalni tisk in njegov vpliv na tisk knjig

Posted by admin on October 3, 2011 in digitalni tisk |

Ste že seznanjeni s pojmom digitalni tisk? Naj vam to sodobni trend tiskanja malce predstavimo…

Digitalni tisk je ena izmed najnovejših tehnologij tiskanja. Ima številne prednosti, katere so občutno vplivale na to, da se je digitalni tisk pričel množično uporabljati v tiskarstvu. Omenjeni tisk omogoča izdelavo naročenega gradiva v kar se da najkrajšem možnem času. Je tehnika tiska s pomočjo katere sedaj tiskarske stroje krmili kar računalnik sam. Glavna prednost digitalnega tiska je najverjetneje ta, da je cenovno ugodnejši od navadnega tiska. Še posebno je priporočljivo, da se za digitalni tisk odločite pri tiskanju manjših naklad. Pri navadnem tisku so potrebne predhoden priprave in tudi sam način izdelave poteka popolnoma drugače. Kako? Pri navadnem tisku moramo sami pripraviti film, kar terja kar nekaj časa, denarja in energije, medtem, ko digitalni tisk poteka neposredno iz določene datoteke. Po končanem tiskanju ni potrebno počakati, da se barva posuši, ampak je tiskovina pripravljena za uporabo. Navadni tisk ima namreč začetno ceno dokaj visoko v primerjavi z digitalnim, saj je potrebno, kot že omenjeno, predhodno pripraviti film za tiskanje. Zato je digitalni tisk uporaben in primeren za tiskanje letakov, vabil, razglednic, brošur, vstopnic, koledarjev, zbornikov, diplom, knjig,…

Kako digitalen tisk vpliva na knjige? Kot že omenjeno je izjemno priporočljiv in cenovno zelo ugoden pri manjših nakladah – torej, v kolikor bi želeli natisniti samo nekaj izvodov vam ljube knjige, imate sedaj to funkcijo omogočeno občutno ceneje. Prav tako lahko personalizirate tiskanje knjig, v primeru, da jih želite podariti kot osebno ali poslovno darilo. Personaliziran tisk pomeni, da lahko na vsak izvod knjige posebej napišete vaše ime in ime prejemnika ali podobno – na ta način boste osebi, ki bo knjigo prejela pokazali, da niso samo številka v vašem »notesniku«. Na ta način boste pritegnili pozornost marsikoga, kar je lahko bistveno za uspešne poslovne odnose.

Digitalni tisk knjig

Marsikomu izmed vas morda še zdaj ni najbolj jasno kdaj se odločiti za digitalni tisk. To je povsem razumljivo, če zadeve ne poznate. Prepričani pa smo v to, da go enkrat spoznate digitalni tisk in ga dejansko tudi uporabite, boste več kot zadovoljni s to tiskarsko storitvijo in verjamemo, da v prihodnje ne boste več v dilemi. Najpomembnejše prednosti, kot so na primer tiskanje na zahtevo (koliko potrebujete toliko naročite), zelo kratek čas izdelave, cenovno ugodna storitev, možnost posodabljanja in vnašanja sprememb brez nepotrebnega uničevanja različnih dokumentov in omenjena personalizacija tiska, bodo odločile namesto vas. V sodobnem času, ko sta znanost in tehnologija že močno napredovali, pa številne tiskarne in podjetja, ki se ukvarjajo s tiskom, omogočajo oziroma sprejemajo naročila kar preko spleta. Torej, kaj še čakate? Poizkusite čim prej, saj smo prepričani, da boste z digitalnim tiskom več kot zadovoljni!

Tags: , , , ,

Copyright © 2011-2021 Tisk knjig All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.